Wednesday, March 26, 2008

Harian yang Hairan

Assalamualaikum.. dan salam sejahtera.. apsal aku slalu posting jam 3 pagi hehe..adakah itu masa terluang yang aku ada? atau bru bgun dr tdo waktu lepas mgrib? atau jadual tdo aku mcm tu? qiamulail? takleh tdo? hehe.. ikut laa yg mana2..cakap tipu kang berdosa plak haha...Photobucket

imtihan nk dekat dah weeeyh...tahun nih nk std pulun2..tak nak std cam tahun lepas kusut jer.. masa tingggal 2 bln lagik..sempat sgt nota2 tu aku kne setelkan.. kadang2 teringat kes tahun lepas demam teruk sepanjang imtihan fasa dua..sedih sgt2 sbb x dpt nk tumpu std terbaring jer..Photobucketmmg itulah ujian yg hanya sedikit baru diujui Allah kepada aku.
std2 jugak kesihatan kne jaga igt tuu wahai kawan2.. jaga hubungan kita dgn Allah selalu.. baca quran.. khatamkan al quran utk tahun ini..hermm.. insyaAllah.. kalau kita slalu igt Allah.. Allah akan selalu ingat kita..aku slalu mikir, peluang belajar dekat mesir ni..memang banyak, cuma malas rajin jer..aku pun ada gak time malas tu huhu..nauzubillah. tp btol la..klau nk harapkan kuliah kat al azhar semata2 x menjadi jgak.. bgusnya bertalaki bersama ustaz2 dan syeikh2 arab.
yg pic kat atas ni xde kene mngena dgn blajar.. sjer ngader2 letak nk bg tau aku sker men bola.. tak kira laa game bola ker..bola futsal ker.. janji bola tu bulat leh sepak kuat2.Photobucketberbalik kepada perbincangan kita td.. dkat cni aku nk kongsi satu link pengajian yg memang btul2 bermanfaat bg kita smua..lebih2 lagi sapa2 yg betul2 nk faham dan belajar ilmu agama. pengajian ni live dari kaherah setiap pagi slpas solat subuh di Mesir. kire2 jam 12 tgh ari laa waktu mesia skang. klas disampaikan oleh al fadhil Ust.Muhammad Aidil Azwal. membincangkan kitab Riyadh Solihin, Haza halal wa haza Haram, Minhaj tolibin, dan durarul bahiyah..ada peluang amik lah kesempatan ni mudah - mudahan ilmu agama kita bertambah hari demi hari dan beramal dgnnya.InsyaAllah.. ni address --->http://www.mymkkk.org/m3ktv/
x tahan tgok topek wat muke camtu.. x pnah hayat senyum dpn camera hehe.. sblah kanan topek tue 2 org ahli bet junior aku yg baru Paik dgn Pulah.. slalu wat muke gabra bile arab dtg umah..hantar tong gas hehehe..Photobucket tp ok laa dua2 pndai masak.. senang hati kami yg tua2 nie hehehe...

3 comments:

  1. Assalamualaikum,

    Baru hari ni saya tersampai pd blog ni. jeles ( in a good way) tgk awak kat uni tu. masa saya dah terlepas, unfortunately. tp ada dua si kenit yg hopefully on the way mcm awak. doakan ahmad mikail dan ahmad muqri saya ya.. :)

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam.. syukran kerana sudi singgah disini.. alhamdulillah kat mesir lagi dan sy masih menunggu result exam sy pd minggu ini. harap2 smuanya ok. insyaAllah ahmad mikail dan ahmad muqri menjadi org yg berilmu dan soleh! >.<

    ReplyDelete
  3. Anonymous5:12 PM

    Assalamualaikum...
    Sedang google2 terjumpa blog awak ni...alhamdulilah..ada juga ilmu2 baru yang saya dapat pelajari dari blog awak ni
    Salam dari warga Singapura ye :>

    ReplyDelete

Recent Posts